7 Eylül 2013 Cumartesi
KURTLU KIRMIZI BİBERLER
Büyük ve etli olan kırmızı biberler tarhana,salça, biberli sos ve közlenmiş biber yapımında kullanılıyor.
Doğal olarak bazılarının içinde kurt, tırtıl gibi canlılar üreyebiliyor ya da dışı güzel görünlerin içi çürük çıkabiliyor.
Hazır satılan salça, sos, köz biberlerin fabrikasyon olarak hazırlanırken kötü ve sağlıksız biberlerin ayrılmadığını, diğer biberler ile karışık işlem gördüğünü üzülerek belirtmek zorundayım.
Bu sadece fabrikalarda değil, daha küçük üreticiler için de geçerli bir durum tabii. Daha çok biber kullanmak, ham maddeden tasarruf etmek adına, o üretim yerlerinde de bu biberler atılmayıp, kullanılıyor olabilir.
Yaz başında tanıştığım gıda üreticisi bir beyin dediği gibi '' Amaaan Berna Hanım, küçücük kurtçukları mı mevzu ediyorsunuz? '' deyip geçmemek ve sağlıklı, temiz gıdalar üretebilmek için sağlam bazı şeylere ihtiyacınız var; Ciddi bir vicdana, dürüst, kanaatkar olmak gibi etik değerlere ve iş ahlakına.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder