18 Ekim 2012 Perşembe

KULAK



'' Kulak '' Balkan göçmenlerince çok sevilen bir Trakya yemeği. Adı üçgen şeklinde olduğu için mi Kulak yoksa başka bir hikayesi mi var bilemiyorum. Sorup soruşturmalarımda bir bilgi edinemedim.

Doğal buğday unumuzu, yumurtalarımız ve köy sütümüzle karıştırtıp hamurumuzu yoğuruyoruz. Açılan hamur üçgen olarak kesiliyor.




Kulak haşlandıktan sonra üzerine konulan sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağı ile gerçektende çok lezzetli bir yemek oluyor.

Tavuk suyuna çorba yaparken şehriye yerine kullanabileceğiniz '' Kulak '' öğünü çocuklarınız ve sizler için daha besleyici ve sağlıklı hale getirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder