8 Temmuz 2013 Pazartesi

MERCİMEK HASADIMIZ






                                    ( Kurumuş ancak henüz hasat edilmemiş mercimek tarlası)


Mart ayında ekilen mercimeklerin hasadı başladı. Pazar günü biz de tarladaydık. Hasada katıldık, sonra oturduk uzun uzun sohbet ettik.







Size mercimek hasadını ve sonrasını anlatmak istiyorum. Öncelikle kurumuş mercimekler demetler halinde saplarıyla beraber toplanıyor. Aşağıdaki fotoğrafın sağında henüz tam kurumamış yeşil kısmı görebilirsiniz.








Daha sonra bu demetlerden içinde mercimek olan hazneler ayrılıyor. Dövülerek, savrularak çöplerinden ayrıştırılıyor.



Bu işlemden sonra bir kez daha eleklerden geçirilen, iyice ayıklanmış olan mercimekler yıkanıyor ve bu sırada tuzlanıyor (aksi halde böceklenir) Tuzlanan mercimekler kurumak üzere seriliyor.

Başka hiçbir işlemden geçmeyen, gerek yetiştirilirken gerek hasat sonrası hiçbir kimyasala maruz kalmayan mercimeklerimiz tamamen doğal.







Marketlerde satılanlardan daha küçük ve yuvarlak olan mercimeklerimiz çok çabuk pişiyor. Lütfen diğer mercimekler gibi düşünüp uzun süre pişmeye bırakmayın:)

Müsadenizle, geçen hafta sevgili Aslı Hanım'dan gelen mailin mercimek kısmını paylaşmak istiyorum:)

'' ...Kışın gelen havuçlar gibi dış görüşüne alışık olmadığımız mercimek beni çok şaşırttı, uyarınız için de çok teşekkürler, pişmesi sadece 15 dakika sürdü. Kızlarım yemeye doyamadılar...'' 

Böyle mailler, yorumlar geldikçe biz tüm yorgunluklarımızı unutuyor, çok ama çok mutlu oluyoruz. Afiyet olsun:)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder