15 Kasım 2013 Cuma

YAŞASIN BADİNCAN YA DA LUTENİTSA :))




Deneyenlerin vazgeçemediği, dilden dile dolaşıp efsaneleşen bir lezzet oldu Badincan.
Trakya'nın pek çok köyünde yapılan bir kahvaltılık çeşidi, genelde de '' patlıcanlı kahvaltılık '' olarak biliniyor.
Balkanlarda ise adı '' Lutenitsa ''
Biz ona kısa ve akılda kalıcı olsun diye '' Badincan '' dedik:) (Badincan Osmanlıca  patlıcan demek)

Badincan, domates, közlenmiş patlıcan ve biberin karışımından oluşan bir yiyecek.




Kendi yetiştirdiğimiz doğal domates, patlıcan ve biberlerden hazırladığımızda ve içindeki herşeyi közlenmiş olarak kullandığımızdan hem sağlıklı, hem de çok hafif bir yiyecek. İçindeki sarımdak çok ama çok az, dolayısıyla sadece lezzet katıyor, kokusu yok.

Hayat koşturmacası içinde sabah kahvaltı yapmaya zaman bulamayan dostlar badincanı öğle ve akşam yemeklerinde soğuk ordövr, meze olarak kullanıyorlar.

Acılı ve acısız olmak üzere iki çeşidi mevcut, çok soran olduğu için yazma ihtiyacı hissediyorum acılı olanın acısı makul bir seviyede:)))













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder