1 Eylül 2012 Cumartesi

EV ERİŞTESİ


Eriştemizin bu denli lezzetli olmasının sırrı  içine bol bol koyduğumuz doğal malzemeler.

Sadece süt kullanıyoruz, sütümüz doğal köy sütü. ( Erişteyi sadece su veya su karıştırılmış süt ile yapmak da mümkün. Maliyeti düşürmek adına bu şekilde yapanlar tabii ki var; doğallığını bozarsınız, besleyiciliğinden ve lezzetinden çalarsınız)
Yumurtalarımız kendi arazimizde serbest gezen tavuklarımızın yumurtaları. Halis muhlis köy yumurtası yani...
Bir de çok bol yumurta kullanıyoruz.

Doğal, katkısız buğday ununu süt ve yumurtalar ile karıştırıp, elde ettiğimiz hamurlarımızı uygun kalınlıkta açtıktan sonra şeritler halinde kesiyoruz, ardından son derece steril bir şekilde kurumaya bırakıyoruz.






Eriştemiz kullandığımız malzemelerimizin ( un, yumurta, süt) her daim doğal ve taze olarak tedarik edilebilmesinden dolayı sürekli taze yapılıyor.


Domatesli eriştemizi yaz aylarında kendi doğal domateslerimizden, kışın ise yaz domateslerimizden yaptığımız ve kavanozladığımız domates soslarını kullanarak yapıyoruz.
Sebzeli eriştemizin hamurunu ise içinde bulunduğumuz mevsime göre uygun bir yeşil sebze ile harmanlıyoruz. Bu ıspanak, semizotu, pazı olabiliyor.





AFİYET OLSUN:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder